artikel

Misset Horeca Koffie & Thee

Horeca

Misset Horeca Koffie & Thee

Misset Horeca Koffie & Thee

Geduchte concurrent

Een bezoek aan cafetaria Bon Chef maakt duidelijk waarom de fastfoodsector marktaandeel afsnoept van de restaurants. De snelheid van de snackbar wordt gecombineerd met vers, gezond en ambachtelijk.

Flair bartending

‘Latte art is achterhaald’, meent Fabio Milani. De voormalig wereldkampioen flair bartending, jongleren met baratrricuten, breekt een lans voor coffee flair. ‘Je maakt er samen met de gast een feestje van, een kopje koffie kan voor een veel hogere prijs worden verkocht.’

Tachtig soorten thee

Bij Sint Jacobs Café in Vlissingen zijn ruim achtig soorten thee verkrijgbaar. Ondernemer Koen Tesselaar heeft Bagels & Beans als buurman en dat helpt hem te overleden. ‘Ik doe het steeds net iets anders dan zijn.’

Koken met koffie

François Geurds kookt met koffie. ‘Het complexe smaakpalet maakt dat het altijd te combineren is’, aldus de chef-kok van restaurant Ivy. ‘Het gaat om het versterken van de smaken die je zoekt.’