artikel

Nieuwe verdachten aangehouden in zaak Melchers

Horeca

De politie heeft op Curaçao twee verdachten aangehouden in de zaak van de cateringontvoering van Claudia Melchers. Het zou, volgens bronnen rondom het onderzoek naar de ontvoerders van de eigenaresse van cateringbedrijf CMC, bij één van de personen gaan om een bekende van de politie.

Dat maakte het actualiteitenprogramma NOVA bekend. De bij de politie bekende verdachte zou eerder veroordeeld zijn voor drugsdelicten. De arrestatie in Willemstad vond plaats op verzoek van de Nederlandse justitie en het politiekorps Amsterdam-Amstelland. In totaal zitten nu vier mensen vast in verband met de ontvoeringszaak.

Eerder deze week arresteerde de politie twee verdachten in het Gelderse Laag-Keppel. De twee zouden in financiële nood verkeren, zo meldt De Telegraaf. Het gaat hierbij om de 49-jarige Antilliaanse Isaan M. en zijn 40-jarige Nederlandse echtgenote Anita. Het echtpaar bezit twee dierenwinkels in ’s-Heerenbergh en Doetinchem en registreerde de firma Dating Dinner Club.

De laatste maanden zou het echtpaar meerdere dwangbevelen hebben ontvangen van de fiscus, zo blijkt uit het verslag van de belastingdeurwaarder. Izaan M had landhuis De Wildhoek in Laag-Keppel in 2001 aangeschaft voor 812.000 euro. Volgens buurtbewoners van het gearresteerde echtpaar stond kort voor de ontvoering een witte bestelbus op de oprijlaan. De bus zou overeenkomen met het voertuig, waarmee cateraar Melchers op 5 september werd ontvoerd.

Cateraar Melchers werd twee etmalen vastgehouden op het vakantiepark Stroombroek van Landal GreenParks in Braamt, nabij Doetinchem. Op het park zouden beveiligingscamera’s de ontvoerders hebben vastgelegd, zo meldde parkdirecteur Dick Jansen deze week.

De advocaat van één van de verdachten zegt dat zijn cliënt niets van doen heeft met de ontvoering. ‘Ik verwacht dat op korte termijn zal blijken dat zij op geen enkele wijze bij deze zaak betrokken is’, zei C. Korvinus donderdag. De raadsman rekent erop dat de politie de verdachte, een 40-jarige vrouw uit Gelderland, binnenkort vrijlaat.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels