artikel

Nostalgisch theater van Misset Horeca

Horeca

De redactie van Misset Horeca presenteert zich met een nieuwe stand op de Horecava 2001. Perzische tapijtjes, sanseveria’s, accordeonmuziek. In dit nostalgische decor vinden proeverijen, interviews en discussies plaats. Rubrieken die u in Misset Horeca tegenkomt worden live opgevoerd.

Nostalgisch theater van Misset Horeca

Moeten de prijzen in het restaurant wel of niet omhoog? Hoe gaat het met de invoering van de euro? Is Michael Jackson een echte bierkenner? Kunnen topkoks en restaurateurs ook een goed en indringend verhaal vertellen? Levert de veiling van een schilderij echt 3000 euro op voor de cliniclowns? Wie wint de Remia Goed Idee Trofee? En welke producten die op de Horecava worden getoond zijn echt innovatief? Het is een greep uit de onderwerpen die ter tafel komen in het nostalgisch theater van Misset Horeca, Horeca Journal en Snackkoerier, drie bladen uit de stal van Elsevier Bedrijfsinformatie.

Waarom nostalgie als thema? De aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten hebben de hang naar het vertrouwde aangewakkerd. Nostalgie kan weer, mag weer, is weer hip. Iedere abonnee is welkom op de stand om met eigen ogen te zien of we erin geslaagd zijn ‘het juiste gevoel’ erin te leggen. Het design is van ontwerpstudio Agnes Evers, het meubilair is afkomstig van horeca-antiquair Sijf van Zuilen uit Oudewater.Op de stand is ook informatie te krijgen over alle uitgaven van Elsevier bedrijfsinformatie. Of het nu gaat om vaktijdschriften, het losbladig naslagwerk Horeca Partner of internet.Redacteuren van de diverse titels zijn aanwezig. Heeft u nieuws of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen, vraag dan naar hen.Ook hebben we opnieuw bijzondere gastbarkeepers gevonden die de gasten voorzien van een goed getapt glaasje bier, koffie, thee, wijn of fris. Dat zijn Ton en Mieke Lenting en Ina Schilperoort (maandag), Ben en Sandra Schiffeleers (dinsdag), Gertje van Aelst en Rob Steenbergen (woensdag) en Joost Verhoef (donderdag). In de namiddag klinkt er accordeonmuziek. Ook is een karikaturist op de stand aanwezig die voor liefhebbers een tekening maakt.

Het programma
We vermelden hier alleen de vaste programmaonderdelen. De redactie wil de mogelijkheid openhouden om in te spelen op de actualiteit. Als zich opmerkelijke zaken voordoen, dan wordt daar spontaan op ingespeeld. Het programma voor donderdag is daarom opengelaten.

Op alle dagen:
Chickensoup storytelling for the soul. Topmensen uit het vak vertellen onder het genot van een kopje kippensoep over bijzondere ervaringen. Een project van Horeca Journal. De volgende mensen vertellen verspreid over de beursdagen hun verhaal. Ron Blaauw, Yuguinda van den Broek, Alain Caron, Ron Cohen, Ton Fagel, Jos van Riel, Janna Rijpma, Yuri Verbeek.

En verder op maandag 7 januari
16.30-17.30:

Restaurantdebat met ‘De Drie uit Den Haag’. Erwin Rozendal, voorzitter van de Jeunes Restaurateurs, Rob Adriaanse, eigenaar van restaurantketen Humphries en Harold Droste, markante manager van het Jaar 2001. Het zijn huisgenoten geweest tijdens hun studietijd aan de Hotelschool Den Haag. Nu zijn het succesvolle ondernemers. De vierde gast is Ben Oostrom, conceptontwikkelaar en consultant van het bureau Head. Onderwerpen die ter tafel komen: prijzen omhoog of omlaag, hoe staat het met de creativiteit van het ondernemerschap, wat merken we van de euro?

Dinsdag 8 januari 14.00-14.30:
Toekomst van de cafetaria. Discussie onder leiding van de hoofdredacteur van Snackkoerier Eric Klop met de prijswinnaars van Cafetaria van het Jaar 2001.
16.30-17:00 uur:
Bekendmaking van de winnaar van de Remia Goed Idee Trofee. Welk zelfstandig cafetariabedrijf krijgt de prijs voor een goed idee voor de bedrijfsvoering van de cafetariasector.
Woensdag 9 januari 12.30 uur:
Ontknoping Kleine Kaart Competitie. Wie maakte de meest creatieve gerechten voor op de kleine kaart? Daar draait het om tijdens de finale van de Kleine Kaart Competitie. In de wedstrijdkeuken van VEN Internationale versmarkten strijden drie teams om de titelwinst. Tot de finale zijn doorgedrongen: Ton van Riele en Jojan van Kersbergen van grand café Public in Zwolle, Ab Guichelaar en Monique ten Heggeler van hotel-restaurant-café Stravinsky in Hengelo (O) en Hans Bezembinder en Jos Esser van grand café-restaurant De Notaris in Alkmaar. Zij krijgen de opdracht om drie lunchgerechten volgens een zelfgekozen thema te bereiden. Per schotel hebben ze daarvoor 15 minuten de tijd.
Een vierkoppige jury beoordeelt de kandidaten. Deze jury bestaat uit Frans Borggreve (voorzitter, oud-kookdocent en voormalig restaurateur), Harry Onstein (culinair fotograaf), Pim Haaksman (kok en eigenaar van het Kookcollege in Amersfoort) en Bianca Roemaat (culinair journalist). De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op de stand van Misset Horeca om half één.
13.00-14.00 uur:
Rondje Bier met medewerking van Dick Wildeman. Speciale gast: auteur en drankenkenner Michael Jackson. Het deskundige panel toetst een aantal speciaalbieren op de kritische smaakpapillen.
14.00-14.45 uur:
Speciale veiling van een schilderij van Rob van Trier. De veiling is een initiatief van Cuisine Détachée, een bedrijf dat zich bezighoudt met het detacheren van koks. De opbrengst van het schilderij gaat naar de CliniClowns. Een veilingmeester van het Amsterdamse veilinghuis De Zon leidt de bijeenkomst die duizenden euro’s moet gaan opleveren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels