artikel

Oerol Festival

Horeca

Vanaf vrijdag 14 juni tot en met zondag 23 juni vindt op Terschelling het 21e Oerol Festival plaats. Een theaterfestival met locatie- en schuurtjestheater, straattheater, beeldende kunst op meer dan zestig locatie en een muziekprogrammering in de open lucht op het Groene Strand. Het festival trekt jaarlijks rond de 50.000 bezoekers.

Oerol Festival

Op vrijdag 14 juni om 19.00 uur wordt het Oerol Festival geopend door de Burgemeester van Terschelling op het festivalterrein de Westerkeyn. Aansluitend vindt er een speciale openingsvoorstelling plaats op het strand bij Paal 8, West aan Zee.

Er zullen een groot aantal voorstellingen te zien zijn die zijn gemaakt in de werkplaats van Oerol. Voorbeelden zijn We, go square van Helma Melis en Het Mensenmuseum van Lotte van de Berg.

Ook zijn er voorstellingen op bijzondere binnen- en buitenlocaties. Een aantal groepen die voor het eerst op Oerol te zien zullen zijn, is de Poolse groep Teatr Ósmego Dnia, Victoria, ‘t Barre Land, Toneelgroep Oostpool en Teatergroep SULT.

De beeldende kunstprojecten worden veelal gecombineerd met theater. Zo maakt Styx Théâtre, onder artistieke leiding van Serge Noyelle, op locatie een uit de zee herrezen eiland, bestaande uit een installatie van 49 speelvlakken, op dit eiland speelt de identiteit, ook die van de bezoekers, een grote rol.

De muziekprogrammering, met als belangrijk podium het Groene Strand, loopt dit jaar uiteen van authentieke Roemeense fanfares tot Afrikaanse en Latijns- amerikaanse bands. De kaartverkoop start op vrijdag 14 juni op Terschelling.
Voor meer informatie: www.oerol.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels