artikel

Ontwerp en inrichting van professionele keukens

Horeca

Door de invloeden vanuit de horeca en supermarkten stelt de consument andere eisen aan de restauratieve verzorging in uw bedrijf en de voedingsverzorging in uw instelling. De kritische consument eet niet alleen omdat hij/zij trek heeft, maar vindt ook keuze en presentatie belangrijk. Ontwikkelingen die invloed hebben op de inrichting van uw restaurant, uitgifte en […]

Door de invloeden vanuit de horeca en supermarkten stelt de consument andere eisen aan de restauratieve verzorging in uw bedrijf en de voedingsverzorging in uw instelling. De kritische consument eet niet alleen omdat hij/zij trek heeft, maar vindt ook keuze en presentatie belangrijk. Ontwikkelingen die invloed hebben op de inrichting van uw restaurant, uitgifte en keuken.Tijdens de studiedag ‘Ontwerp en inrichting van professionele keukens’ leert u waar u bij nieuwbouw en/of renovatie op moet letten. De vertaling van beleid naar ontwerp staat centraal.

Wat levert deze studiedag u op?
• Korte inleiding over de ontwikkelingen op het vakgebied. Welke functies kan het restaurant hebben voor medewerkers, bewoners en bezoekers? Welke diensten/producten biedt u zelf aan en welke koopt u in? Wat zijn de mogelijkheden van satellietkeukens en compactkeukens?
• Opstellen van het programma van eisen voor het voedingsbeleid, inclusief het restauratief beleid. Wie is uw doelgroep en wat wil zij en met welke trends moet u rekening houden?
• Hoe komt u tot een functioneel programma van eisen voor de inrichting van de uitgifte en de keuken?
• Case over goede en minder goede keukenontwerpen en -uitgiften.
• Hoe verwerft u de apparatuur die datgene presteert wat u heeft omschreven. En waar moet u op letten bij de aanbesteding?
• Hoe begeleidt u het inrichtingsproces? Hoe houdt u de oplevering in de hand? Wat kunt u verwachten van afwerking, instructie, gebruiksaanwijzingen, handboeken, pasprofielen e.d.
• Hoe integreert u arbeidsomstandigheden en HACCP in het keukenontwerp zodat u zowel uw gasten als medewerkers optimaal bedient?

Tijdens de studiedag ontvangt u de volgende brochures:
- Voedingsbeleid in instellingen (nr.414) van de Voedingscentrum Adviesgroep
- Handleiding bouw en inrichting keukens en bedrijfsrestaurants van Veneca

Voor wie
Hoofden facilitaire dienst, hoofden restauratieve dienst, hoofden inkoop van bedrijven en instellingen.

Voor en door praktijkmensen
De docenten voor deze studiedag zijn F.J.M. Knevel van Assisti Advies en ing. J.M.A. Hokkeling FCSI van Hokkeling Advies.

Datum/plaats
5 november 2003, Mercure Hotel Utrecht-Bunnik

Tijden
De studiedag begint om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.

Kosten
De deelnamekosten zijn € 545,- per deelnemer, exclusief BTW, maar inclusief studiemateriaal en arrangement. Abonnees van deze Nieuwsbrief ontvangen € 50,- korting.

Meer informatie?
Voor meer informatie over ons cursusaanbod kunt u terecht op www.elseviercongressen.nl.


Zibb.nl/horeca
Opleiding kiezen
Uw gegevens

Organisatie: *
Deelnemer 1: *
Deelnemer 2:
Functie: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon: *
Fax:
E-mail: *
Internetadres:
* verplicht veld

Uw gegevens kunnen worden gebruikt voor het toezenden van informatie en/of speciale geselecteerde bedrijven. Indien u hiertegen bezwaar heeft, stuurt u een briefje naar Reed Business Information bv, t.a.v. Adresregistratie, Postbus 808, 7000 AV Doetinchem.

Door de invloeden vanuit de horeca en supermarkten stelt de consument andere eisen aan de restauratieve verzorging in uw bedrijf en de voedingsverzorging in uw instelling. De kritische consument eet niet alleen omdat hij/zij trek heeft, maar vindt ook keuze en presentatie belangrijk. Ontwikkelingen die invloed hebben op de inrichting van uw restaurant, uitgifte en keuken.Tijdens de studiedag ‘Ontwerp en inrichting van professionele keukens’ leert u waar u bij nieuwbouw en/of renovatie op moet letten. De vertaling van beleid naar ontwerp staat centraal.

Wat levert deze studiedag u op?
• Korte inleiding over de ontwikkelingen op het vakgebied. Welke functies kan het restaurant hebben voor medewerkers, bewoners en bezoekers? Welke diensten/producten biedt u zelf aan en welke koopt u in? Wat zijn de mogelijkheden van satellietkeukens en compactkeukens?
• Opstellen van het programma van eisen voor het voedingsbeleid, inclusief het restauratief beleid. Wie is uw doelgroep en wat wil zij en met welke trends moet u rekening houden?
• Hoe komt u tot een functioneel programma van eisen voor de inrichting van de uitgifte en de keuken?
• Case over goede en minder goede keukenontwerpen en -uitgiften.
• Hoe verwerft u de apparatuur die datgene presteert wat u heeft omschreven. En waar moet u op letten bij de aanbesteding?
• Hoe begeleidt u het inrichtingsproces? Hoe houdt u de oplevering in de hand? Wat kunt u verwachten van afwerking, instructie, gebruiksaanwijzingen, handboeken, pasprofielen e.d.
• Hoe integreert u arbeidsomstandigheden en HACCP in het keukenontwerp zodat u zowel uw gasten als medewerkers optimaal bedient?

Tijdens de studiedag ontvangt u de volgende brochures:
- Voedingsbeleid in instellingen (nr.414) van de Voedingscentrum Adviesgroep
- Handleiding bouw en inrichting keukens en bedrijfsrestaurants van Veneca

Voor wie
Hoofden facilitaire dienst, hoofden restauratieve dienst, hoofden inkoop van bedrijven en instellingen.

Voor en door praktijkmensen
De docenten voor deze studiedag zijn F.J.M. Knevel van Assisti Advies en ing. J.M.A. Hokkeling FCSI van Hokkeling Advies.

Datum/plaats
5 november 2003, Mercure Hotel Utrecht-Bunnik

Tijden
De studiedag begint om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur.

Kosten
De deelnamekosten zijn € 545,- per deelnemer, exclusief BTW, maar inclusief studiemateriaal en arrangement. Abonnees van deze Nieuwsbrief ontvangen € 50,- korting.

Meer informatie?
Voor meer informatie over ons cursusaanbod kunt u terecht op www.elseviercongressen.nl.


Zibb.nl/horeca
Opleiding kiezen
Uw gegevens

Organisatie: *
Deelnemer 1: *
Deelnemer 2:
Functie: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon: *
Fax:
E-mail: *
Internetadres:
* verplicht veld

Uw gegevens kunnen worden gebruikt voor het toezenden van informatie en/of speciale geselecteerde bedrijven. Indien u hiertegen bezwaar heeft, stuurt u een briefje naar Reed Business Information bv, t.a.v. Adresregistratie, Postbus 808, 7000 AV Doetinchem.