artikel

Oosterse mosselen uit de wok

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen
2 kilo mosselen
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
3 cm verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
1 limoen
3 eetlepels (roerbak) olie
3 eetlepels oosterse chilisaus
2 eetlepels (Japanse) sojasaus

Oosterse mosselen uit de wok

Bereiding
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd ook de gember in dunne plakjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil er af. Pers de limoen uit. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes aan tot ze gaan geuren. Schep de limoenrasp, de bosuitjes en de mosselen erdoor.

Bak de mosselen al omscheppend ca. 3-4 minuten op hoog vuur. Schep er 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel limoensap door en verwarm de mosselen nog ca. 3-4 minuten tot alle schelpen openstaan. Schep de mosselen in 2 warme diepe borden. Roer een dipsausje van 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels mosselvocht en schenk het sausje vervolgens in twee kleine kommetjes en serveer het bij de mosselen. Lekker met komkommersalade en rijst of naanbrood.