artikel

Oosterse saté van varkenshaas

Horeca

Ingrediënten
• 1 theelepel gemberpoeder
• 2 eetlepels uien (gefruite gedroogde uitjes)
• 3 eetlepels limoensap
• 3 teentjes knoflook (geperst)
• 500 g varkenshaas (in blokjes van 1,5 cm)
• 7 eetlepels ketjap manis
• 16 satéstokjes

Oosterse saté van varkenshaas

Bereiding
1. Voorbereiden: Roer in een kom 2 teentjes knoflook, gemberpoeder, 2 eetlepels limoensap, 4 eetlepels ketjap en peper tot een marinade. Schep de blokjes varkenshaas door de marinade en laat deze 1½ uur afgedekt in de koelkast marineren.

2. Bereiden: Rijg de blokjes vlees aan de satéstokjes. Grill de saté op de barbecue (of in de grillpan of onder de ovengrill) ca. 10 minuten aan alle zijden goudbruin.

3. Roer ondertussen in een kom 1 teentje knoflook, 1 eetlepel limoensap, 3 eetlepels ketjap en versgemalen peper tot een ketjapsaus.

4. Verdeel de saté en ketjapsaus over 4 borden en garneer deze met de gedroogde uitjes. Lekker met frietjes en komkommer-taugé salade.