artikel

Oudejaarsavond

Horeca

Steeds meer mensen vieren Oudejaarsavond buiten de deur. De horecaondernemer kan hierop inspelen door in de zaak een gezellige, traditionele sfeer te scheppen. Speciale arrangementen die de gast een compleet verzorgde avond bieden met drank (champagne) en hapjes voor een vast bedrag. De redactie helpt u alvast op weg met een aantal ‘oudejaarslekkernijen’. OliebollenSchalen vol […]

Steeds meer mensen vieren Oudejaarsavond buiten de deur. De horecaondernemer kan hierop inspelen door in de zaak een gezellige, traditionele sfeer te scheppen. Speciale arrangementen die de gast een compleet verzorgde avond bieden met drank (champagne) en hapjes voor een vast bedrag. De redactie helpt u alvast op weg met een aantal ‘oudejaarslekkernijen’.

Oliebollen
Schalen vol oliebollen horen bij Oudjaar, volgens traditie gebakken door de heer des huizes. Oliebollen kunnen geserveerd worden met krenten en rozijnen, maar ook met geraspte appel en rozijnen. Daarbij kunnen de oliebollen bestrooid worden met poedersuiker. Maak ook eens hartige oliebollen, bijvoorbeeld met bacon of kaas. Het is dan belangrijk om de bacon eerst goed uit te bakken en vervolgens af te laten koelen, voordat het aan het beslag wordt toegevoegd.

Appel-kaneel oliebollen
Hartige oliebollen
Bananenbeignets
Borrelcroûtons
Champignonhapjes
Gerookte zalmrolletjes

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels