artikel

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
500 g gehakt
1,5 kilo aardappelen (geschild en gehalveerd)
snufje zout
450 g doperwten (diepvries)
75 g boter
2 uien (fijngesnipperd)
snufje peper (versgemalen)
3 deciliter melk
1 ei
snufje nootmuskaat
50 g oude kaas (geraspt)
1 ovenschaal met 3 liter inhoud

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

Bereiding:
1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels met zout in ca. 25 minuten gaar. Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Verhit in een koekenpan 25 g boter en fruit hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 8 minuten rul en gaar. Giet de doperwtjes af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het op smaak met zout en peper.

3. Verwarm de oven voor op 175°C. Giet de aardappels af, stamp de aardappels fijn. Verhit in een steelpan de melk met 50 g boter en roer dit door de aardappels. Roer het ei door de aardappels en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met kaas en plaats de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.

4. Neem de ovenschotel uit de oven en verdeel het gerecht over 4 borden.