artikel

Overige dranken

Horeca

Naast bier vormen koffie, wijnen, gedistilleerd en frisdranken belangrijke elementen op uw drankenkaart. Ook bij deze producten liggen kansen om het rendement te verhogen.

Overige dranken

Tip 1

Installeer een non-drip systeem voor gedistilleerde dranken. Zo tapt u precies de juiste maat en houdt u de marges op het juiste niveau.

Tip 2

Let scherp op aanbiedingen van dranken die u goed verkoopt, zoals whisky, wodka en wijn.

Tip 3

Bepaal het aantal glazen wijn dat u per fles wilt schenken en bereken op basis daarvan de wijnprijs per glas.

Tip 4

Overweeg een wijntapsysteem voor uw huiswijnen. Dat scheelt veel handelingen én u heeft minder glasafval.

Tip 5

Haal slecht verkopende dranken uit uw assortiment

Tip 6

Hanteer een wijnverkooptactiek waarbij u de hele fles op tafel zet en gasten alleen afrekenen wat ze opdrinken. Informeer gasten hier wel goed over.

Tip 7

Verkoop frisdrank in kleine flesjes. Consumenten waarderen het en u kunt meer per consumptie vragen.

Tip 8

Laat een of meerdere medewerkers een training voor ‘barista’ volgen. Prima koffie is een publiekstrekker bij uitstek.

Tip 9

Zorg voor een heldere receptuur voor cocktails, zeker voor minder ervaren medewerkers. Elke ‘mislukte cocktail’ tast u uw rendement aan.

Tip 10

Koffie is een uitstekende omzetmaker en levert mooie marges. Besteed daarom veel aandacht aan kwaliteit van uw koffie en uw koffiezetapparatuur.