artikel

Overschot aan wijn

Horeca

De wijnplas in Europa is veel forser dan verwacht. Het probleem is onlangs in de Europese raad van Landbouwministers aan de orde geweest, zo meldt de redactie van de internetsite culinair.net.

Momenteel ligt er bijna 17,5 miljard liter wijn opgeslagen in de diverse productielanden van de Europese Unie. Dat blijkt uit berekeningen van rekenmeesters van de Europese Unie in Brussel. Zij hebben becijferd dat de wijnvoorraad zelfs op 17,7 miljard liter uitkomt als de schattingen per land worden berekend. Dat is een verschil van 200 miljoen liter. Inmiddels zijn in Frankrijk, Italië en Duitsland al miljoenen liters wijn uit voorzorg van de markt genomen. Deze wijn wordt verwerkt tot industriële alcohol.
Begin 2000 was de omvang van de wijnvoorraden 400 miljoen liter hoger dan verwacht, zo is inmiddels officieel uit cijfers naar voren gekomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels