artikel

Pappardelle met verse tomatensaus

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 trostomaten
  • 1 rode peper
  • 1 zakje gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 1 zakje verse basilicum
  • 2 takjes munt, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 bak verse pappardelle
  • 100 gram grana padano, in flinters geschaafd

Bereidingswijze:
Tomaten inkruisen, kort onderdompelen in kokend water en velletjes verwijderen. Tomaten halveren, zaadjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden. Zaadjes van peper verwijderen en vruchtvlees zeer fijn snijden. In schaal tomatenblokjes mengen met rode peper, pistachenoten, basilicum, munt en olie. Op smaak brengen met zout en smaken 1 uur laten intrekken.

Tomatensaus weer opwarmen. Pappardelle in ruim kokend water met zout in 4 minuten beetgaar koken. Pasta afgieten en tomatensaus erdoor scheppen. Bestrooien met kaasflinters.