artikel

Parijs heeft het

Horeca

Eigentijdse cybercafés, traditionele luxe brasserieën en trendy restaurants: Parijs heeft het. Bent u op zoek naar restaurants, zoekt u een baan of wilt u ‘gewoon’ wat meer weten over de lichtstad? Zibb selecteerde een aantal Parijse links.

Parijs heeft het

Degenen die hun geluk willen beproeven in het buitenland en er aan denken om (een tijdje) in Parijs te gaan werken, kunnen een bezoekje brengen op www.lhotellerie.com. Deze site heeft zich gespecialiseerd in jobs in het hotelwezen. Ze geeft adviezen over werken in het buitenland. Ook het plaatsen of bekijken van vacatures is – tegen betaling – mogelijk.

Chef-kok Alain Ducasse is onlosmakelijk met Parijs verbonden. Op zijn site www.alain-ducasse.com is achtergrondinformatie over de man te vinden: variërend van nieuwtjes over zijn driesterrenrestaurant tot een culiniare biografie. Zin in ganzenlever of zalm? Op www.ducasse-online.com kunnen restaurateurs – tot in Amerika – onder meer deze producten online bestellen.

Wie op zoek is naar een restaurant in Parijs kan kijken op www.eatinparis.com. Er zijn verschillende zoekmogelijkheden: sfeer, quartier, prijs en keuken. De site geeft bovendien een top-tien en benoemt de eetgelegenheid van de week.

‘The newsletter for people who love Paris’, staat bovenaan de homepage van www.parisnotes.com. De site meldt divers nieuws over de lichtstad: van praktische reistips tot historische wetenswaardigheden. Nieuwsgierigen die honger hebben naar méér Parijse info, moeten zich abonneren.

Na Spanje ook gespot in Parijs: het Nederlandse restaurant met authentieke gerechten. Zo is er café Klein Holland, gezien op www.dutchbars.com waar ze ‘of course the well known dutch snacks like bitterballen and kroket’ serveren. Ook een ‘salade van diverse Nederlandsche kazen met een Zaanse mosterd vinaigrette’ behoort tot de mogelijkheden.

Hippopotamus is de bekende grillketen met het Nijlpaard die overal in Parijs opduikt en de Parijzenaar en toerist aan zich bindt met snelle menu’s. Ook de site www.hippopotamus.fr laat vriendelijke cartooneske nijlpaardjes zien. Ze geeft onder meer een lijst met alle vestigingen.

Ondanks dat het goed gaat met de Parijse hotellerie, vorig jaar boekten de hotels in de stad een stijging van 21 procent ‘revenue per available room’, kampt de Franse hoofdstad met een kamerprobleem. Sinds 1995 is er geen reële groei meer in het aanbod terwijl de behoefte enorm is. Belangrijke speler is de te koop staande Meridien-keten. Op www.lemeridien-paris.com is het hotel virtueel te bezichtigen.