artikel

Pastasalade met kalkoen en pastinaak

Horeca

Ingrediënten 600 g pasta (tricolore) 600 g kalkoenfilet (gaar) 400 g feta 300 g pastinaak 400 g groene olijven 2 doosjes kers of cherrytomaten 250 g gemengde sla 250 g veldsla 2 groene paprika’s 1 rode paprika 3 grote rode uien Dressing van: 50 ml wijn- of balsamico-azijn 50 g mosterd 50 g honing 150 […]

Ingrediënten

  • 600 g pasta (tricolore)
  • 600 g kalkoenfilet (gaar)
  • 400 g feta
  • 300 g pastinaak
  • 400 g groene olijven
  • 2 doosjes kers of cherrytomaten
  • 250 g gemengde sla
  • 250 g veldsla
  • 2 groene paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 3 grote rode uien
  • Dressing van:

  • 50 ml wijn- of balsamico-azijn
  • 50 g mosterd
  • 50 g honing
  • 150 ml maïs- of zonnebloemolie
  • 50 g oregano
  • peper en zout
  • Prijs: p.p. € 2,75

    Bereiding
    Kook de pasta beetgaar. Snijd de kalkoen in blokjes of reepjes. Snijd de ui in halve ringen, de paprika’s en de feta in blokjes en de pastinaak en julienne. Halveer de kerstomaatjes en bewaar een derde voor de garnering.

    Doe de pasta met de olijven in een kom en schep alle ingrediënten erdoor. Maak de dressing, voeg 3/4 ervan toe en laat 25 minuten rusten. Voeg nu de gemengde sla toe en de rest van de dressing.