artikel

Paténestjes

Horeca

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 1 dl rode port
  • tabasco
  • 400 gram roompaté
  • 1/8 liter slagroom
  • zout
  • 20 gram grove verse spinazie
  • 5 kerstomaatjes

Bereidingswijze:

Week de blaadjes gelatine ca. 10 minuten in ruim koud water. Breng in een steelpan 4 eetlepels water aan de kook. Knijp de gelatine goed uit. Los de gelatine in het hete water op. Voeg port en een paar druppersl tabasco erdoor. Pureer de paté in de keukenmachine. Klop in een kom de slagroom half stijf. Voeg het gelatinemengsel en de gepureerde paté hieraan toe. Schep alles door elkaar. Breng de ontstane mousse op smaak met zout.

Was de spinazie en snijd hem in reepjes. Was de kerstomaatjes en halveer ze. Vul de spuitzak met de patémousse. Spuit op een platte schaal 10 paténestjes. Vul de nestjes met reepjes spinazie en verdeel de halve tomaatjes erover.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels