artikel

Patrick Fijneman: Broodje ei Pat’s Style

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs Hardgekookte eieren 10 stuks 0,20 2,00 Plakken zuurdesembrood 10 stuks 0,35 3,50 Italiaans buikspek 400 gram 9,00 3,60 Truffelaïolie homemade 300 gram 3,00 0,90 Romaanse sla 200 gram 2,80 0,56 Verse kruiden 60 gram 6,00 0,36 Fleur de sel naar smaak 0,00 0,00 Kruidenolie enkele […]

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Hardgekookte eieren 10 stuks 0,20 2,00
Plakken zuurdesembrood 10 stuks 0,35 3,50
Italiaans buikspek 400 gram 9,00 3,60
Truffelaïolie homemade 300 gram 3,00 0,90
Romaanse sla 200 gram 2,80 0,56
Verse kruiden 60 gram 6,00 0,36
Fleur de sel naar smaak 0,00 0,00
Kruidenolie enkele druppels 0,00 0,00
      ——-
Totaal inkoopprijs     10,92
Totaalprijs per broodje 1,09
Verkoopprijs per broodje 5,50

Bereidingswijze:
Leg het brood uit op de snijplank. Besmeer de sneetjes dun met aïoili en beleg
ze met het italiaanse buikspek en romaanse sla. Besmeer ze nog een klein beetje
met de aïolie en spreid de kruiden hier bovenop. Leg het ei hierop en rol het brood
strak op als een toffee. Drappeer op het bord enkele druppels olie en aïolie en rangschik
hier de sandwich bovenop. Maak af met fleur de sel.