artikel

Perentaart

Horeca

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen:

  • 3 middelgrote peren
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 50 gram poedersuiker
  • 80 gram bloem
  • 50 gram boter of margarine + klontje voor het invetten

Verwarm de oven voor op 170 graden C. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes. Bestrooi de peerschijfjes met basterdsuiker en kaneel en doe ze in de pan met het citroensap en de twee eetlepels water. Kook de peerschijfjes gedurende 5 minuten. Vet een ronde bakvorm (middellijn 20 cm) in met boter of margarine. Maak een samenhangend kruimeldeeg van de poedersuiker, bloem, boter of margarine en 2 eetlepels ijskoud water en bekleed de bakvorm met het deeg. Leg de gekookte peerschijfjes op het deeg. Bak de perentaart in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Lekker met lobbig geklopte slagroom.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels