artikel

Personeel

Horeca

Uw medewerkers zijn een belangrijk instrument om uw rendement te verhogen. Zet ze efficiënt in en betrek ze bij het verbeteren van de bedrijfsresultaten.

Personeel

Tip 1

Gebruik een tool die inzicht geeft in de verhouding tussen omzet en personeelskosten en in de productiviteit per dagdeel.

Tip 2

Stel regels op voor het verbruik van personeel en representatie. Bijvoorbeeld: personeel drinkt fris uit grote flessen.

Tip 3

Onderzoek of payrolling interessant is voor uw bedrijf: de kosten liggen iets hoger, maar de risico’s lager.

Tip 4

Vaste contracten: pas op voor het vaststellen van te veel basisuren. Houd flexibele inzet mogelijk.

Tip 5

Zet ervaren medewerkers in op de drukste momenten. Dit levert meer omzet en dus meer rendement op.

Tip 6

Geef personeel inzicht in calculaties. Laat de impact van fouten zien.

Tip 7

Beloon medewerkers voor geslaagde verkoopacties of behaalde omzetdoelen.

Tip 8

Laat uw medewerkers bedrijfskleding dragen. Het bevordert herkenbaarheid en levert zo meer bestellingen op.

Tip 9

Controleer uw medewerkers: geven ze niet te veel weg, verbruiken ze zelf niet te veel, wordt er niets gestolen?

Tip 10

Berekend de arbeidsproductiviteit (omzet per medewerker per uur) en kijk of u daar verbetering in kunt brengen.