artikel

Personeelstoilet

Horeca

Een aantal tips om de risico’s van kruisbesmetting op het toilet zo klein mogelijk te houden.

Personeelstoilet

Het verdient de voorkeur om, naast dat van de gasten, een apart toilet voor het personeel te hebben. Je weet bij gasten nooit zeker of zij hygiënisch met het toilet en handen wassen omgaan. Vooral bij het gebruik door kinderen kan een toilet snel vies worden. Personeel is wat dat betreft – als het goed is – beter geïnstrueerd. Om risico’s van kruisbesmetting zo klein mogelijk te houden, geldt bij toiletten het volgende:

- Was na gebruik altijd de handen.

- Zorg dat het toilet altijd schoon is. Minimaal dagelijks reinigen. Kranen en handvatten van deuren hierbij niet vergeten.

- Controleer gedurende de openingsuren op gezette tijden of het toilet er nog netjes uitziet en maak meteen schoon als dat niet het geval is.

- Zorg voor eenmalige handdoeken om de handen te drogen.

- Zorg ervoor dat de zeepdispenser altijd gevuld is en gebruik geen losse stukken zeep.

- Was de handen in de keuken opnieuw, in elk geval voordat er producten bereid worden. Daarbij gaat het vooral om producten die niet meer verhit worden voordat ze worden gegeten.