artikel

Perzikensalsa

Horeca

Ingrediënten 3 perziken 1 bosuitje 1 limoen 1 theelepel sambal oelek 2 eetlepels fijngehakte koriander zout peper BereidingSchil de perziken voorzichtig, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Snij het bosuitje in flinterdunne ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Schep in een schaal […]

Ingrediënten

 • 3 perziken
 • 1 bosuitje
 • 1 limoen
 • 1 theelepel sambal oelek
 • 2 eetlepels fijngehakte koriander
 • zout
 • peper
 • Bereiding
  Schil de perziken voorzichtig, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
  Snij het bosuitje in flinterdunne ringetjes.
  Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf.
  Pers de limoen uit.
  Schep in een schaal de perzik met de uiringetjes, de geraspte limoenschil, het limoensap, de sambal en de koriander door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de salsa minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  Lekker bij gebakken vis en kip.

  Reageer op dit artikel
  Lees voordat u gaat reageren de spelregels