artikel

Pistousoep

Horeca

,,De pistou soep is een klassieker uit de Franse keuken. Jammer genoeg zie je die soep niet vaak meer. Het is een kruidige soep en bovendien vegetarisch.’

Pistousoep

Ingrediënten:

250 g sperziebonen € 0,50

500 g courgettes € 3,20

600 g vleestomaten € 4,00

1 kg aardappels,ras € 1,00

40 g ui € 0,20

10 tenen knoflook € 0,60

2 bossen basilicum € 3,34

10 g zout € 0,10

15 ml olijfolie € 0,06

5 g peper, 5 g zout € 0,15

200 g Parmezaanse kaas € 0,60

Kostprijs voor tien personen € 13,75

Kostprijs voor één persoon € 1,37

Bereiding:

• Maak de sperziebonen schoon. Was ze en snijd ze aan kleine stukjes.

• Snijd de courgettes over de lengte in tweeën. Snijd ze vervolgens in stukken van 2 tot 3 centimeter.

• Ontvel de tomaten in kokend water. Pel ze. Snijd ze in tweeën. Verwijder de pitten. Snijd in stukken.

• Schil de aardappels. Doe ze samen met de bonen, courgette, gesnipperde uien, 5 gepelde tenen knoflook, de helft van de tomatenblokjes en basilicum in een grote pan. Vul aan met water en zout. Breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 1 uur koken.

• Doe voor de pistou de resterende tomatenblokjes, 5 gepelde knoflooktenen en resterende basilicum bij elkaar in een kom. Roer er olijfolie door. Breng op smaak met peper en zout.

• Blender de soep fijn. Roer als laatste het pistou mengsel erdoor heen. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Garneer eventueel met basilicum.

Feedback

,,De pistou soep is een klassieker uit de Franse keuken. Jammer genoeg zie je die soep niet vaak meer. Het is een kruidige soep en bovendien vegetarisch’’, vindt technisch medewerker Piet van den Bosch.