artikel

Pittige kool met paprika en tomaat

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen :

  • 1 ui
  • 1 gele of groene paprika
  • 2 tomaten
  • 300 g gesneden witte kool
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel sambal
  • 2-3 eetlepels ketjap
  • zout
Pittige kool met paprika en tomaat

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Was de paprika, halveer hem en verwijder de zaadlijsten, pitjes en steelaanzet. Snij de paprika in blokjes. Was de tomaten en snij ze in parten. Was de witte kool in een vergiet. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui met de sambal glazig. Voeg de witte kool en de paprika toe en roerbak de groenten 5 minuten. Voeg de parten tomaat en de ketjap toe en roerbak de groenten in nog 5 minuten gaar. Voeg eventueel zout toe. Lekker met rijst of mie.