artikel

Pittige schuim maken

Horeca

Het maken van mousses en schuimige substanties is in. Tom Boere van restaurant InTenz in Rijnsaterwoude gebruikt vaak een schuim gemaakt met piri-pirikruiden. De toevoeging van deze pittige ingrediënten geeft een spannend effect aan de schuim. Hoe u een stevig schuim maakt die wat langer blijft ‘staan’, ziet u in deze video.

Pittige schuim maken

Ingrediënten:

0,05 g piri-pirikruiden

50 cl appelsap

1 g lecitine

Bereidingswijze:

Verwarm het appelsap met piri-pirikruiden tot een temperatuur van 70 graden Celsius. Voeg de lecitine toe en laat het geheel afkoelen in de koelkast.

Schuim het mengsel op door een staafmixer op volle toeren te laten draaien en de mixer voorzichtig rond te bewegen.

Hierdoor ontstaat er schuim op het mengsel van appelsap en piri piri kruiden.

Het verkregen schuim kan er nu voorzichtig met een lepel worden afgeschept en op het gerecht worden geplaatst.

Werk voorzichtig zodat het schuim niet inzakt.