artikel

Planet Hollywood vraagt opnieuw uitstel van betaling

Horeca

De themarestaurantketen Planet Hollywood heeft vrijdag opnieuw uitstel van betaling gevraagd. Door de zeer forse terugval in het toerisme sinds de aanslagen in New York en Washington op 11 september worden de etablissementen van filmsterren Bruce Willis en Sylvester Stallone aanzienlijk minder vaak met een bezoek vereerd, zo meldde Planet Hollywood.

De poging zich de schuldeisers voorlopig van het lijf te houden, komt twee jaar na een eerder uitstel van betaling. Destijds werd van een groot aantal vestigingen, waaronder een in Amsterdam, de deuren gesloten. Begin vorig jaar werd de celebrity-fastfoodketen op de valreep van een faillissement gered. Planet Hollywood benadrukte dat het voor de terreurdaden net op weg was om weer winstgevend te worden.

De sterren zelf hebben overigens maar een klein belang in Planet Hollywood. Het grootste gedeelte, zeventig procent, is in handen van andere investeerders.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels