artikel

Pompoen uit de oven

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 25 gram verse tijm 1 kleine pompoen grof zeezout 2 rode uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, in plakjes 250 gram kastanjechampignons 1 eetlepel balsamicoazijn 100 ml olijfolie extra vierge 65 gram hazelnoten, grof gehakt 50 gram grana padano 125 gram hüttenkäse Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Ris de […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 25 gram verse tijm
  • 1 kleine pompoen
  • grof zeezout
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 65 gram hazelnoten, grof gehakt
  • 50 gram grana padano
  • 125 gram hüttenkäse

Bereidingswijze:
pompoenVerwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de pompen in 8-12 parten. Verwijder de pitten en de draden.

Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi met tijm, zout en peper. Verdeel de ui, de knoflook en de champignons erover. Besprenkel met azijn en olijfolie.

Laat de pompoenparten in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar worden. Bedruip ze regelmatig met het braadvocht. Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.

Leg de parten pompoen in het midden van een bord en schep het braadvocht eroverheen. Strooi er de hüttenkäse, flinters kaas en de hazelnoten eroverheen. Serveer met kruidige couscous.