artikel

Pompoengerechten

Horeca

Pompoenmangosoep Voorbereiding Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snijd de ui fijn. Pers de knoflook fijn. Pureer de mango’s. BereidingBak de ui en de knoflook in olie op laag vuur. De ui mag niet verkleuren. Voeg de koenjit toe en laat het geheel gedurende 2 minuten onder roeren doorbakken. Voeg de pompoen en […]

Pompoengerechten

Pompoenmangosoep

Voorbereiding

Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snijd de ui fijn. Pers de knoflook fijn. Pureer de mango’s.

Bereiding
Bak de ui en de knoflook in olie op laag vuur. De ui mag niet verkleuren. Voeg de koenjit toe en laat het geheel gedurende 2 minuten onder roeren doorbakken. Voeg de pompoen en de mango toe en zoveel water dat de pompoen net bedekt is. Breng dit mengsel aan de kook en laat het koken tot de pompoen gaar is. Passeer de massa door een zeef. Pureer in een keukenmachine. Voeg de gepureerde massa toe aan het overgebleven vocht, meng goed, en breng op smaak met zout en peper. Serveren met vers brood en boter.

Ingrediënten
2 stuks knoflook (teentje) € 0,10
15 gram koenjit € 0,15
3 stuks mango € 4,41
1,5 centiliter olie € 0,06
1 kilogram pompoen € 11,12
2,5 deciliter room € 0,67
100 gram ui € 0,07


Koude pompoencompote
Bereiding
Verwijder met een lepel de pitten en losse vezels uit de pompoen. Schil de pompoen. Snijd het pompoenvlees in blokjes.Breng het water met suiker al roerende aan de kook. Voeg de pompoen toe. Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes gaar koken. Doe het pompoenvlees met vocht in een schaal. Pers de citroen uit (= 3 eetlepels sap). Meng het citroensap door het pompenvlees. Doe de kaneel en ketoembar (gemalen koriander) er ook doorheen. Laat dit alles afkoelen. Zet het in de koelkast tot het gebruikt wordt. Haal het 15 minuten voordat je het opdient uit de koelkast.

Ingrediënten
100 gram citroen € 0,19
7,5 gram kaneel € 0,06
0,1 stuks koriander (bos) € 0,13
500 gram pompoen € 5,56
30 gram suiker € 0,03
6 centiliter water € 0,00

Kostprijs € 5,97
Prijs p.p. € 1,49

Pompoenkwarksoufflé Bereiding
Laat de kwark in een zeef circa 1 uur uitlekken.Verwijder met een lepel de pitten en losse vezels uit de pompoen. Schil de pompoen. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Pers de citroen uit. Verwarm de oven voor op 200ºC.

Breng het 4 eetlepels water met 25 gr. suiker al roerende aan de kook. Voeg de blokjes pompoen toe en laat het met deksel op de pan 15 minuten zachtjes gaar koken. Draai boven een andere pan de pompoen door een zeef. Roer het citroensap erdoor. Roer in een kopje 4 eetlepels water met maïzena tot een glad papje. Breng de pompoenpuree al roerende aan de kook. Roer het maïzenapapje erdoor. Laat het al roerende een halve minuut zachtjes koken. Neem het van het vuur en laat het afkoelen. Roer het af en toe door.

Vet de bodem van een hoge soufflévorm (inh. 2-1/2 L) in. Splits boven 2 kommen 2 eieren. Klop met een mixer de dooiers samen met 100 gr. suiker in ongeveer 5 minuten romig. Roer de pompoenpuree en de kwark erdoor. Klop het eiwit stijf. Roer één kwart deel door de pompoenpuree. Schep de rest van het eiwit er luchtig door. Doe het mengsel in de soufflévorm. Bak het in de oven (1 richel onder het midden) in ongeveer 45 minuten gaar. Neem uit de oven. Dien direct op.

Ingrediënten
100 gram citroen € 0,19
4 stuks eieren € 0,36
450 gram kwark € 1,04
45 gram maïzena € 0,07
500 gram pompoen € 5,56
125 gram suiker € 0,12
1,2 deciliter water € 0,00

Kostprijs € 7,35
Prijs p.p. € 1,84