artikel

Preuvenemint Maastricht

Horeca

Het Preuvenemint is een vierdaags culinair festijn op het Vrijthof in Maastricht. Het Preuvenemint 2002 vindt plaats van donderdag 22 augustus tot en met zondag 25 augustus. Op het Vrijthof is er dan een opstelling van zo’n veertig stands waar men kan eten en drinken en genieten van een gevarieerd muziekprogramma.

Preuvenemint Maastricht

Het thema van deze 21e editie is ‘De kunst van het genieten’. De organisatie hoopt dat de deelnemende restaurants zich erdoor laten inspireren en dat het daaruit voortvloeiende enthousiasme vertaald wordt in een inrichting en aankleding van de stands. Er werken dertig restaurateurs mee. Een deel van de opbrengsten gaat naar goede doelen.

Primeur
De opmerkelijke primeur dit jaar is de pommes frites of patat. Dat meldt Lucien van Dijk, patron van restaurant D’n Observant, één van de deelnemers. Via een oud Belgisch frietkot zal hij de met de hand geschilde en gesneden frites in een ‘tuut’ (puntzak) serveren. Klaargemaakt in een ‘mooie combinatie van fijne olieën en vetten’ en gelardeerd met ‘een grote collectie van ambachtelijk gemaakte Belgische sauzen’.

Preuvenemint Awards 2002
Op dinsdag 7 mei 2002 vond de eindbeoordeling plaats voor de toekenning van de Preuvenemint Awards 2002, stimuleringsprijzen voor aanstormend Horeca-talent. Zowel bij de witte brigade als bij de zwarte brigade ging de prijs naar laureaten die door het Arcus College Heerlen waren genomineerd. Dezen kookten en serveerden ’Gebakken Bresseduif met in eigen jus geconfijt boutje’. De manier waarop dat gebeurde leverde het Arcus College Heerlen de wisselbeker op.De organisatie wil met deze wedstrijd een stimulerende bijdrage leveren aan het culinair-technisch onderwijs in de directe regio. Het hoopt hiermee dit onderwijs op verschillende niveaus te kunnen stimuleren in een periode waarin de aanwas van professioneel opgeleid horeca-personeel stagneert.

Kijk voor meer informatie op www.preuvenemint.nl

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels