artikel

Prijsbeleid

Horeca

Voor een gezonde bedrijfsvoering is het belangrijk dat u de juiste prijzen berekent, zodat u voldoende winst realiseert. Calculeer goed, zonder de gast het gevoel te geven dat hij te veel betaalt. Weet hoe u prijzen van producten op elkaar afstemt.

Prijsbeleid

Tip 1

Vraag uw InBev accountmanager naar calculatiemodellen voor het berekenen van drankenprijzen en brutowinstpercentage. Vraag ook naar de verhoudingen van prijzen tussen pilseners en speciaalbieren.

Tip 2

Geef de gast de keuze uit meerdere inhoudsmaten, bijvoorbeeld 25 cl, 33 cl en 50 cl glazen. Vaak kiest een gast de middelste maat.

Tip 3

Als u de verkoop van grotere glazen wilt stimuleren, maak het grotere glas dan in verhouding iets goedkoper dan het kleinere.

Tip 4

Ga niet stunten met prijzen van alcoholhoudende drank. Dit is niet goed voor uw imago en slecht voor uw rentabiliteit.

Tip 5

Vraag voor een premium pilsener iets meer per glas. Kwaliteit en uitstraling rechtvaardigen dat.

Tip 6

Bied prijsvoordeel bij gangbare bierspijscombinaties, zoals Hoegaarden met mosselen en Leffe met Belgische kaas.

Tip 7

Geef introductiekorting als u uw nieuwe bier in uw assortiment wilt promoten. De hogere omzetsnelheid maakt de iets lagere prijs vaak meer dan goed.

Tip 8

Maak het bestellen van pitchers aantrekkelijk, maak 1,5 liter pitcher goedkoper dan 6 glazen van 25 cl.

Tip 9

Groot terras? Maak twee prijslijsten: één voor het terras en één voor binnen. Het meerwerk rechtvaardigt de hogere terrasprijs.

Tip 10

Bedenk dat consumenten voor een perfecte productbehandeling graag iets meer betalen.

Reageer op dit artikel