artikel

Prijsbeleid

Horeca

Voor een gezonde bedrijfsvoering is het belangrijk dat u de juiste prijzen berekent, zodat u voldoende winst realiseert. Calculeer goed, zonder de gast het gevoel te geven dat hij te veel betaalt. Weet hoe u prijzen van producten op elkaar afstemt.

Prijsbeleid

Tip 1

Vraag uw InBev accountmanager naar calculatiemodellen voor het berekenen van drankenprijzen en brutowinstpercentage. Vraag ook naar de verhoudingen van prijzen tussen pilseners en speciaalbieren.

Tip 2

Geef de gast de keuze uit meerdere inhoudsmaten, bijvoorbeeld 25 cl, 33 cl en 50 cl glazen. Vaak kiest een gast de middelste maat.

Tip 3

Als u de verkoop van grotere glazen wilt stimuleren, maak het grotere glas dan in verhouding iets goedkoper dan het kleinere.

Tip 4

Ga niet stunten met prijzen van alcoholhoudende drank. Dit is niet goed voor uw imago en slecht voor uw rentabiliteit.

Tip 5

Vraag voor een premium pilsener iets meer per glas. Kwaliteit en uitstraling rechtvaardigen dat.

Tip 6

Bied prijsvoordeel bij gangbare bierspijscombinaties, zoals Hoegaarden met mosselen en Leffe met Belgische kaas.

Tip 7

Geef introductiekorting als u uw nieuwe bier in uw assortiment wilt promoten. De hogere omzetsnelheid maakt de iets lagere prijs vaak meer dan goed.

Tip 8

Maak het bestellen van pitchers aantrekkelijk, maak 1,5 liter pitcher goedkoper dan 6 glazen van 25 cl.

Tip 9

Groot terras? Maak twee prijslijsten: één voor het terras en één voor binnen. Het meerwerk rechtvaardigt de hogere terrasprijs.

Tip 10

Bedenk dat consumenten voor een perfecte productbehandeling graag iets meer betalen.