artikel

Provençaals gehaktbrood

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 2 sneetjes oud witbrood
 • 5 sjalotjes
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 75 gram gedroogde abrikozen
 • 5 gedroogde tomaten op olie
 • 2 eetlepels pijnboompitteN
 • 1 eetlepel kerriepoeder
 • 1 eetlepel citroensap
 • versgemalen peper en zout
 • 1 ei
 • 500 gram rundergehakt
 • olijven, gevuld met piment

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood. Pel de sjalotjes en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Snijd de abrikozen en gedroogde tomaten in stukjes. Schep de pijnboompitten en kerriepoeder door de sjalotjes, roerbak ze 2 minuten en voeg de abrikozen, tomaten en het citroensap toe.

Bereidingswijze:
Kneed het broodkruim, versgemalen peper, zout, ei en het roerbakmengsel door het gehakt. Vorm van het gehakt een langwerpig brood en leg dit in een cakevorm. Zet de vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 40-45 minuten gaar. Dek de bovenkant af met folie als deze te donker wordt. Garneer de bovenkant met gehalveerde of in plakjes gesneden olijven. Lekker met een groene salade en vloerbrood.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels