artikel

Pumpkin Pie

Horeca

Het schiet al weer aardig op naar Halloween (31 oktober, de avond voor Allerheiligen). In Canada en de VS is dit altijd al een belangrijk (kinder)feest geweest. Pas de laatste decennia heeft Halloween zich stilaan over heel West-Europa verspreid. Ook in Nederland wordt het in toenemende mate gevierd, compleet met de nodige zoetigheden, pompoenen, zwarte katten, magie, kwade geesten, spoken, skeletten en doodskoppen. Hoe griezeliger, hoe beter.Eén of meerdere uitgeholde pompoenen mogen op Halloween niet ontbreken. Het uithollen gaat het beste met een lepel of een ijsschep. Het uitgeschepte vruchtvlees hoef je niet weg te gooien, maar kan mooi gebruikt worden voor de bereiding van een echte onvervalste Canadese Pumpkin Pie.

Ingrediënten
korstdeeg
vulling:
375 g pompoenpuree
1,25 dl melk
50 g gesmolten boter
125 g bruine suiker
6 cl (4 eetlepels) maple siroop
6 ml (2 theelepels) bloem
2 geklopte eieren
1,5 ml (halve theelepel) zout
1,5 ml kruidnagel
1,5 ml kaneel
1,5 ml gember
1,5 ml nootmuskaat
0,75 l slagroom

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 230°C. Rol het korstdeeg en bekleed er een bakblik mee. Meng alle ingrediënten voor de vulling (behalve de slagroom) en giet dit in het bakblik. Zet het bakblik op het onderste rek in de hete oven. Zet na 20 minuten de oven op een lagere stand (160°C). Laat dan de taart nog circa 30 minuten bakken, totdat de vulling niet meer aan de vork plakt.Laat de taart afkoelen en serveer met slagroom.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels