artikel

Rababerpannenkoeken

Horeca

Ingrediënten:
3 eieren
200 gram bloem¼
liter melk½
theelepel zout
800 gram jonge rabarber
margarine
olie of vet voor het bakken
suiker om mee te bestrooien

Bereidingswijze:
De eieren met de bloem, melk, zout in een kom doen en snel met de garde of mixer tot een dik beslag kloppen. De rabarber schoonmaken, wassen, met keukenpapier goed afdrogen en in stukjes van 2 centimeter snijden.

Nu ver in een koekenpan met dikke bodem heet laten worden, met een opscheplepel het beslag er in porties in doen. Het beslag onmiddellijk als het in de pan is dicht met rabarber bestrooien. Op een middelmatig vuur met deksel op de pan langzaam bakken. De bovenkant moet droog zijn, van onderen moet de pannenkoek er goudbruin uitzien. Voorzichtig op borden laten glijden en gelijk opdienen, Suiker naar smaak over de pannenkoek strooien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels