artikel

Receptuur voor 1 liter gevogeltebouillon

Horeca

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs kipkarkassen n.v.t. 1     €0,85 €0,85 soepkip vuil 0,25     €3,34 €0,84 winterpeen schoon 0,2,     €0,95 €0,21 uien schoon 0,2     €0,69 €0,15 prei schoon 0,2     €1,22 €0,27 tijm n.v.t.     1/30 […]

Ingrediënten Schoon of vuil product Kilo Liter Stuk Prijs per kilo, liter of stuk Ingrediëntprijs
kipkarkassen n.v.t. 1     €0,85 €0,85
soepkip vuil 0,25     €3,34 €0,84
winterpeen schoon 0,2,     €0,95 €0,21
uien schoon 0,2     €0,69 €0,15
prei schoon 0,2     €1,22 €0,27
tijm n.v.t.     1/30 €1,22 €0,04
laurierblad (gedroogd) n.v.t. 0,002     €3,34 (35 gram) €0,09
peperkorrels n.v.t. 0,005     €10,36 (500 gram) €0,10
foelie (heel) n.v.t. 0,002     €4,85 €0,07
water n.v.t.   5   €0 €0
             
          Kostprijs per liter €2,62
          Kostprijs per persoon n.v.t.

Bereidingwijze voor gevogeltebouillon :
1.Bruneer kipkarkassen en soepkip in de oven op 200 graden.
2.Winterpeen, uien en prei schillen, wassen en in ongeveer 6 cm. grote gelijke stukken snijden.
3.Leg de gebruneerde soepkip en de karkassen in een pan en vul deze op met koud water.
4.Breng het geheel aan de kook en schuim af met grote pollepel.
5.Voeg het bouquet garni en de kruiden toe en laat het geheel op een laag vuur gedurende 4 uur zachtjes trekken.
6.Zeef de bouillon door een passeerdoek.
Terug naar receptenoverzicht…