artikel

Robot tapt perfecte biertje

Horeca

Biertappen is mensenwerk. Onzin, zo blijkt uit een video op internet. In de video op YouTube.com is te zien hoe een robot binnen drie minuten een perfect biertje tapt.

De taprobot van ETC was te zien op een Belgische horecabeurs eind vorig jaar. Op de video is te zien hoe de robot voor de ogen van beursbezoekers een biertje tap, inclusief het spoelen van glazen en het afschuimen van het glas.

Het apparaat zou aanvankelijk ook te zien zijn op Venuez 2008 in Amsterdam, de vakbeurs voor de innovatieve horeca die op dinsdag 8 en woensdag 9 april wordt gehouden. Maar omdat het apparaat pas dinsdagochtend arriveerde in de haven van Antwerpen en zeker een dag nodig heeft om af te stellen, is op het laatste moment besloten niet naar Venuez te komen.

De video op YouTube.com, zie hieronder, is in november geplaatst en sinds die tijd ruim 1.700 keer bekeken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels