artikel

Roergebakken garnalen met paksoi

Horeca

Ingrediënten 2 knoflookteentjes 0.5 theelepel gemberpoeder 0.5 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 eetlepel citroensap 200 gram gepelde Noorse garnalen 1 struik paksoi 1 ui 1 rode Spaanse peper 3 eetlepels olie 0.25 kippenbouillontablet 2 theelepels gembersiroop zout (versgemalen) peper 3 eetlepels geraspte kokos BereidingPers 1 knoflookteentje uit boven een kom en roer de gemberpoeder, de […]

Ingrediënten

  • 2 knoflookteentjes
  • 0.5 theelepel gemberpoeder
  • 0.5 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram gepelde Noorse garnalen
  • 1 struik paksoi
  • 1 ui
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 eetlepels olie
  • 0.25 kippenbouillontablet
  • 2 theelepels gembersiroop
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • Bereiding
    Pers 1 knoflookteentje uit boven een kom en roer de gemberpoeder, de komijn en het citroensap erdoor.
    Schep de garnalen erdoor en laat die ca. 30 minuten marineren.
    Maak intussen de paksoi schoon en snijd de bladen in smalle repen.
    Pel en snipper de ui en het andere knoflookteentje. Maak de peper schoon, halveer hem en verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst). Snijd de helften schuin in smalle reepjes.
    Verhit de olie in een wok en fruit de ui- en knoflooksnippers ca. 2 minuten. Roerbak de reepjes paksoi en peper ca. 5 minuten mee. Laat, op een hoog vuur, het vrijgekomen vocht verdampen.
    Verkruimel de bouillontablet boven de groenten en roer de garnalen en de gembersiroop erdoor.
    Roerbak het geheel nog even tot de garnalen warm zijn.
    Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de geraspte kokos erover.