artikel

Roergebakken oesterzwammen

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen
300 gram oesterzwammen
1 kleine struik paksoi
3 bosuitjes
2 tenen knoflook
3 eetlepels olie
1 eetlepel geraspte gember
1-2 eetlepels sambal brandal of badjak
2-3 eetlepels sojasaus
75 gram lichtgezouten cashewnoten

Roergebakken oesterzwammen

Bereiding
Veeg de oesterzwammen schoon, snij de stelen instukjes. Was de paksoi, sla de struik goed droogen snij de bladeren en stelen in dikke repen.

Snij de bosuitjes in stukjes van ca. 3 cm. Pel detenen knoflook en hak ze fijn. Verhit de olie ineen wok en fruit de knoflook en gember metde sambal tot het gaat geuren.

Roerbak de oesterzwammenin ca. 3-4 minuten op hoog vuurbruin, laat het vocht verdampen. Voeg de paksoien bosui toe en laat de paksoi al omscheppend inenkele minuten op een hoog vuur slinken.Sprenkel de sojasaus erover en warm de groentenog ca. 2 minuten door. Schep de cashewnotenerdoor. Lekker met (jasmijn)rijst.