artikel

Rolladeschijf

Horeca

De rolladeschijf van Jan Hiemstra werd in 1973 bekroond met de Gouden Slagersring.

RECEPT
Grondstoffen:
Mager varkensvlees

Hulpstoffen (per kilo grondstof):
25 gram Selecta (Verstegen)
1 gram R17 (Verstegen)

Bereiding:
Neem varkensvlees met een vetpercentage van maximaal 20 procent. Ontdoe het vlees van zenen en andere ongerechtigheden en maal het door de 8 mm plaat. Voeg de kruiden toe en meng het deeg goed na. Stop het deeg in darmen met een kaliber van 12 cm. Vries de palen snel in. Voor de verkoop de benodigde hoeveelheid uit de vriezer halen. De darm verwijderen en gedurende enige tijd laten ontdooien. Zover dat het snijden op de snijmachine goed mogelijk is. Snijd plakken van ongeveer 12 mm dik.

Tip:
De baktijd bedraagt ongeveer 10 minuten. Rolladeschijven zijn heerlijk op de barbecue. Adviseer dan wel de schijven licht in te kwasten met olie of er een velletje aluminiumfolie onder te leggen.

Tekst: Jan Hiemstra
Fotografie: Michel Zoeter