artikel

Romige boerenknolsoep

Horeca

,,Groente is vaak vlak van smaak maar wordt opgewaardeerd door de lamsham. Dat maakte de soep hartig.‘

Romige boerenknolsoep

Ingrediënten:

1500 g knolselderij € 2,50

90 ml olijfolie € 0,39

2 tenen knoflook € 0,09

100 g ui € 0,21

150 g groentebouillonpoeder € 1,72

90 ml olijfolie € 0,39

200 g lamsham, gerookt € 3,47

5 g peper, 5 g zout € 0,10

1 spitskool € 1,50

6 bleekselderijstengels € 2,62

5 g peper, 5 g zout € 0,10

1/3 bos citroentijm € 0,35

175 g geitenkaas, hard € 2,42

Kostprijs voor tien personen € 15,86

Kostprijs voor één persoon € 1,58

Bereiding:

• Snijd de knolselderij in plakken. Schil ze. Snijd ze in grove brunoise.

• Verhit olie in de pan. Fruit de gepelde knoflook en gesnipperde ui glazig. Voeg de knolselderijbrunoise toe. Bak 5 minuten zachtjes. Los de bouillonpoeder op in 3 liter water. Schenk de bouillon erbij. Breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken.

• Verhit in de koekenpan olijfolie. Bak hierin de in stukjes gesneden lamsham bruin en knapperig.

• Bak in het achtergebleven vet de in reepjes gesneden spitskool beetgaar in circa 3 tot 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dun gesneden bleekselderij en tijm toe. Laat nog vijf minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

• Verdeel de lamsham over de borden. Verdeel de soep erover. Garneer met selderijblad. Serveer geraspte geitenkaas erbij.

Tip van de chef:

,,Groente is vaak vlak van smaak maar wordt opgewaardeerd door de lamsham. Dat maakte de soep hartig.‘’