artikel

Roodbaarsfilet met broccoli en oudekaassaus

Horeca

Ingrediënten:
2 roodbaarsfilets (ca. 300 gr)
1 kleine ui
75 g magere ontbijtspekblokjes
1/8 l slagroom
1 visbouillon tablet
mespunt cayennepeper
75 g geraspte oude kaas
300 g broccoliroosjes
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Roodbaarsfilet met broccoli en oudekaassaus

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag zachtjes uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel nog 3 minuten op een laag vuur.

Voeg de slagroom aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus op een hoog vuur 3 minuten koken, zo nu en dan roeren.

Voeg de cayennepeper en de kaas toe. Even roeren en de saus van het vuur af halen.

Breng ondertussen 1/2 l water met de visbouillontablet aan de kook. Voeg de broccoli aan de bouillon toe en kook deze in ca. 6 minuten gaar. Voeg als de broccoli 2 minuten heeft gekookt de roodbaarsfilets toe en laat deze op een laag vuur in ca. 4 minuten met de broccoli gaar worden.

Schep de roodbaarsfilet en broccoli uit de bouillon op 2 warme borden, schep de warme saus erop en strooi de peterselie er over.