artikel

Roodbaarsfilets met tapenade van olijven en gedroogde tomaten

Horeca

Ingrediënten:
600 g roodbaarsfilets
1 teentje knoflook
50 g zwarte olijven zonder pit
2 eetlepels kappertjes
1 ansjovisfilet
8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie
15 g verse dille (of uit de diepvries van Darégal)

Roodbaarsfilets met tapenade van olijven en gedroogde tomaten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.Pel het teentje knoflook.

Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn. Hak de dille fijn.

Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie en leg de roodbaarsfilets er naast elkaar in. Bedek de filets met een dikke laag tapenade en schep de dille erop. Besprenkel met de rest van de olie. Laat de vis in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden.

Serveertip:
Lekker met ravioli of aardappelpuree en roergebakken spinazie of andijvie met een gesnipperd uitje en wat knoflook erdoor.