artikel

Roomrijst met kersen

Horeca

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 1 liter melk
  • 200 gram dessertrijst
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 100 ml cream sherry
  • 370 pitloze kersen
  • 55 gram garneeramandelen
  • 125 ml slagroom

Bereidingswijze:
Breng in een pan de melk met de rijst, suiker en een vanillestokje aan de kook. Roer goed door en laat op een laag vuur 12 minuten zachtjes gaarkoken. Roer van het vuur af de helft van de sherry door de rijst. Neem het vanillestokje uit de rijst. Schrap met de punt van een mes het merg eruit en roer dit door de rijst. Laat de vanillerijst afkoelen.

Giet de kersen af en schenk de rest van de sherry erover. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan. Laat op een bord afkoelen.

Sla in een grote kom slagroom stijf. Schep de rijst en de amandelen er luchtig door. Verdeel de roomrijst over zes schaaltjes. Schep de kersen erop.