artikel

Salade méditerranée met feta

Horeca

Salade méditerranée met feta Soort recept Kleine kaart en broodgerechten Soort keuken Frans Aantal personen 4 Bereiding Was de slasoorten en bewaar een aantal bladeren. Pluk de rest en droog goed in de slacentrifuge, bewaar in een grote bekken.Snij de olijven in plakjes, de fetakaas in blokjes en voeg ze toe aan de sla met […]



Salade méditerranée met feta

Soort recept Kleine kaart en broodgerechten

Soort keuken Frans

Aantal personen 4


Bereiding

Was de slasoorten en bewaar een aantal bladeren. Pluk de rest en droog goed in de slacentrifuge, bewaar in een grote bekken.
Snij de olijven in plakjes, de fetakaas in blokjes en voeg ze toe aan de sla met de gedroogde tomaten. Bak de reepjes spek uit en laat ze op een zeef uitlekken.
Maak van de azijn, olie en koriander een dressing en breng deze op smaak met peper zout en suiker.
Voeg een klein beetje van de dressing aan de sla toe, meng deze, dresseer de sla op de borden en garneer het geheel met de uitgebakken spekjes en de pijnboompitjes.

Ingrediënten

5 centiliter aceto balsamico € 0,34
5 centiliter azijn € 0,02
200 gram eikenbladsla € 3,68
1 kilogram feta € 6,59
1,5 stuks frisé € 3,39
200 gram gedroogde tomaat € 4,58
150 gram gerookt spek € 0,93
0,5 stuks koriander (bos) € 0,67
1,5 stuks lollo bionde (krop) € 2,43
1,5 deciliter maïsolie € 0,20
1,5 deciliter olijfolie € 0,78
100 gram olijven, groene € 0,59
100 gram olijven, zwarte € 0,68
5 gram peren € 0,01
100 gram pijnboompitten € 2,80
50 gram suiker € 0,05
1,5 stuks veldsla (krop) € 4,07
5 gram zout € 0,00

Kostprijs € 31,82
Prijs p.p. € 7,95

bron: Misset Horeca nr. 10 2002
auteur: Marcel Eijkhout, souschef restaurant De Holle Boom, Overberg