artikel

Salade met oesterzwammen

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen
200-300 gram oesterzwammen
2 eieren
2 eetlepels medium dry sherry
1/2 theelepel sambal oelek
4 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel (Japanse) sojasaus
2 bosuitjes
2 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
150 gram gemengde sla met rucola
5 eetlepels (roerbak)olie

Salade met oesterzwammen

Bereiding
Veeg de oesterzwammen schoon, snij de steeltjes eraf. Klop in een diep bord de eiren los met 1 eetlepel sherry, de sambal en 1/2 eetlepel sojasaus.

Haal de oesterzwammen eerst door het ei en wentel ze dan door het sesamzaad. Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze voorzichtig met een spatel.

Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Schep in een kom de helft van de bosui en koriander met de sla luchtig door elkaar. Verdeel de salade over 2 diepe borden.

Klop 1 eetlepel sherry met 1/2 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie door elkaar en sprenkel de dressing over de salade. Leg de oesterzwammen erop en strooi de rest van de bosui en koriander erover.