artikel

Salade van kreeft met avocadocrème en tomatencompote

Horeca

Ingrediënten
1 krop frisé
1 krop eikenbladsla
100 g veldsla
2 avocado’s
2 dl room
1 citroen
4 trostomaten
enkele blaadjes basilicum
2 sjalotjes gesnipperd
1 bos peterselie gehakt
1 bos bieslook gesneden
0,5 dl azijn (keukenazijn)
2 dl arachide olie
4 Canner kreeften à 250 g
1 wortel
1 prei
2 uien
enkele blaadjes laurier
enkele takjes tijm
2 sneetje witbrood zonder kors
1 teentje knoflook
50 g boter gesmolten

Bereiding
Pluk, was en droog de sla. Pureer de avocado’s vermeng ze met de geslagen room. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Ontvel de tomaten, snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak een vinaigrette van olie, azijn, peterselie, bieslook, basilicum en sjalotten.

Breng op smaak met peper en zout. Meng tomatenblokjes met vinaigrette. Maak courtbouillon van wortel, prei, ui, laurier en tijm. Voeg zout en peperkorrels toe. Breng aan de kook en gaar de kreeften in 5 minuten. Meng geperste knoflook met boter, voeg blokjes brood toe en laat ze knapperig worden in de oven.

Presentatie: maak op het bord een spiegel van de avocadocrème. Vermeng de sla met een gedeelte van de tomatencompote. Dresseer de sla op de avocadocrème en leg het kreeftenvlees erover. Verdeel de resterende tomatencompote over het gerecht; strooi broodcroutons over de salade.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels