artikel

Sauscups, een nieuwe trend

Horeca

McDonald’s werkt al jaren mee, met sauscups. Steeds meer sausfabrikanten bieden ze ook aan cafetariahouders aan. De redactie van Zibb vroeg sausfabrikanten hoe zijn aankijken tegen de cups. Wat kunnen cafetariahouders er mee en vooral hoe kunnen ze er aan verdienen?

Sauscups, een nieuwe trend

De voordelen:

  • Hygiënisch; niemand zit met z’n vingers meer aan de saus.
  • Minder schoonmaakkosten
  • Geen vastgelopen pijpjes meer in de pomp
  • Minder verspilling; cafetariamedewerkers drukken wat vaker op de pomp
  • Iedereen krijgt dezelfde hoeveelheid
  • Met cupjes heb je weinig handling
  • Een breder aanbod voor de klant
  • Je kunt een breed scala sauzen aanbieden zonder veel risico op bederf
  • Klanten zullen minder snel knoeien omdat vooral in het cupje wordt gedipt.

Promotie:

  • Geef een cupje saus mee om de klant te laten proeven
  • Koppel de cupjes aan maaltijdboxen of maak ze onderdeel van een snack