artikel

Scandinavische sandwich met lente-ui en veldsla

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 lente-uitjes
  • 6 sneetjes casinobrood
  • 8 takjes dille
  • 2 eetlepels zure room
  • peper
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 40 gram gewassen veldsla
  • eventueel 1 theelepel geraspte mierikswortel

Bereidingswijze:
Haal van iedere lente-ui voorzichtig het buitenste blad er heel af en bewaar ze voor garnering. Snij de rest in dunne ringetjes. Snij de korstjes van het brood. Hou wat mooie topjes dille achter voor garnering en hak de rest fijn. Meng in een kommetje de zure room met de dille (en de mierikwortel) en breng op smaak met peper. Bestrijk 2 sneetjes brood met de helft van de room. Beleg ze ieder met een plakje zalm, bestrooi met de helft van de lente-ui en dek af met een sneetje brood.

Herhaal dit met de rest van de zure room, zalm, lente-ui en brood. Snij iedere clubsandwich een keer diagonaal door. Snij uit de achterhouden lente-ui 4 mooie lintjes en knoop deze om de sandwiches. Steek er de topjes dille tussen en serveer ze op 2 bordjes op een bedje van veldsla.