artikel

Scholfilet met rivierkreeftjes en kaassaus

Horeca

Ingrediënten600 gr. scholfilet150 gr. rivierkreeftstaartjes of roze garnalen1 zakje kaassaus (Knorr)50 gr. geraspte belegen kaaszout, peper1 limoen of ½ citroen2 bosuitjes1 rode peper2 tomaten BereidingswijzeVerwarm de oven voor op 200 °C. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze […]

Scholfilet met rivierkreeftjes en kaassaus

Ingrediënten
600 gr. scholfilet
150 gr. rivierkreeftstaartjes of roze garnalen
1 zakje kaassaus (Knorr)
50 gr. geraspte belegen kaas
zout, peper
1 limoen of ½ citroen
2 bosuitjes
1 rode peper
2 tomaten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze in met 1 eetlepel limoensap, zout en peper. Leg ze naast elkaar in een ingevette wijde lage ovenschaal. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en de tomaten. Hak de peper fijn en snijd de tomaten in blokjes. Meng in een kom de rivierkreeftjes met de bosui, tomaatblokjes, rode peper, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en zout en peper naar smaak. Schep dit mengsel op de scholfilets. Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de kaassaus over de schol. Strooi de geraspte kaas erover en laat de scholfilets in de oven in ca. 10-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren. Lekker met een gemengde salade en röstirondjes.
Tip: Als u de kaassaus zelf maakt, smelt 25 g boter in een pan, roer 25 g bloem erdoor en voeg al roerende geleidelijk ¼ l volle melk toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Voeg 100 g kaas toe, laat deze al roerende smelten en laat de saus nog ca. 5 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.Wijntip: Vin d’Alsace Pinot Blanc.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels