artikel

Schuimomelet met bessen

Horeca

Nagerecht voor 2 personen Ingrediëntenongeveer 200 bessen (rode en/of zwarte)4 eieren 20 g suiker 1 zakje vanillesuiker klein klontje margarine poedersuiker eventueel 2 eetlepels cassislikeur BereidingWas de bessen en verwijder de steeltjes. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig. Klop de eiwitten stijf. Schep de stijfgeklopte dooiers […]

Nagerecht voor 2 personen

Ingrediënten
ongeveer 200 bessen (rode en/of zwarte)
4 eieren
20 g suiker
1 zakje vanillesuiker
klein klontje margarine
poedersuiker
eventueel 2 eetlepels cassislikeur

Bereiding
Was de bessen en verwijder de steeltjes. Splits de eieren. Klop de dooiers met de suiker en de vanillesuiker dik en schuimig. Klop de eiwitten stijf. Schep de stijfgeklopte dooiers (samen met de likeur) voorzichtig door het eiwit. Verhit de margarine in een koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en leg een deksel er op. Verhit de omelet even flink. Verwarm de omelet daarna zachtjes tot deze stevig is geworden. Laat de omelet op een bord glijden en snij deze voorzichtig doormidden. Leg de halve omeletten op 2 kleine bordjes en verdeel de bessen er over. Sla helften van de omelet voorzichtig net niet op de helft dubbel. Bestrooi de omelet met poedersuiker. Serveer direct.

Per persoon ongeveer 100 g fruit

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels