artikel

Slangevegt, Breukelen

Horeca

Een keuken met allure en een ongedwongen service. Dat zijn de kenmerken van Buitenplaats Slangevegt. Chef-kok Jeffrey Hofland is verantwoordelijk voor het à la cartemenu, dat ook kleine wereldse gerechtjes vermeldt. Directeur/bedrijfsleider is John Slokker, terwijl Vincent van Vulpen en Arthur de Nerée de nieuwe eigenaren zijn. Zij gaven de sfeervolle buitenplaats een complete metamorfose. Het resultaat is een mix van klassieke en moderne elementen die voor een tijdloze uitstraling zorgt.

Het rijksmonument uit 1700 dankt zijn naam aan de bochtige rivier de Vecht, die als een slang door het landschap kronkelt. Gasten die met de boot komen, kunnen aanleggen aan de eigen steigers en zich onder de platanen neervleien op het dinerterras of het loungeterras. Deze ambiance is dé eyecatcher van de buitenplaats. Er zijn luxe motorsloepen te huur mét schipper van april tot oktober, inclusief catering door de crew van Slangevegt. In deze romantische omgeving vinden regelmatig huwelijksfeesten plaats. De Vecht- en Landschapskamer zijn geschikt voor zakelijke doeleinden. Gamine Kist verzorgt de pr en marketing van de uitspanning.

Straatweg 40. Tel. (0346) 25 00 11. www.slangevegt.nl. Capaciteit: restaurant 120 zitplaatsen; terras 120 dinerplaatsen, 50 lounge; 3 zalen. Prijsindicatie: driegangenmenu €35,-. Dagelijks geopend vanaf 11.00 uur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels