artikel

Smaaklessen tegen obesitas

Horeca

Met smaaklessen op basisscholen moet obesitas onder kinderen tegen worden gegaan. Dat is een plan van minister Veerman. Hij wil koks naar de scholen sturen.

De chefs moeten de schoolgaande jeugd onder meer leren wat lekker is en wat het verschil is tussen bijvoorbeeld bollen en knollen. Maar ook hoe je bijvoorbeeld zelf mayonaise kan maken. Volgens Veerman kunnen deze smaaklessen helpen in de strijd tegen overgewicht bij kinderen.

De minister sprak zijn wens voor het culinaire onderricht uit tijdens een bijeenkomst van EuroToques, een samenwerkingsverband van topkoks. Overigens werd een jaar geleden al het rapport ‘Wij willen smaaklessen’ besproken.

Dat is een marktonderzoek van VWO-Campus naar de wenselijkheid en de waardering van smaaklespakketten in het basisonderwijs. De resultaten van dit onderzoek waren positief. De smaaklessen vallen in goede aarde, maar zijn ook nog verbetering vatbaar. Vijf Hogere Agrarische Scholen hebben inmiddels ieder bij het ministerie van LNV een regiospecifiek plan voor invoering van smaaklessen ingediend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels