artikel

Snackbar Van Veen

Horeca

Bedrijf: Snackbar Van Veen
Plaats: Den Helder
Frikandel: ‘Thaise Frikandel’
Prijs: €1,25

Snackbar Van Veen

Nadat zijn pittig gekruide Thaise kroketten uit eigen keuken succesvol bleken, heeft Bill van Veen sinds een maand of vijf ook een zelfgemaakte Thaise Frikadel in zijn assortiment. ‘Het product is iets korter en dikker dan een gewone frikandel en bestaat uit puur vlees vermengd met Thaise kruiden’, licht de snackbarhouder toe. ‘Na het frituren gaan ze met een flinke scheut loempiasaus over de toonbank. Maar we verkopen ze ook diepgevroren. Dan bakt de klant de frikandellen zelf af.’ Aanvankelijk was de Thaise variant minder ‘heet’ dan nu het geval is.

‘Je moet de klanten eerst een beetje laten wennen. Gaandeweg kruidde ik de staven steeds pittiger. Nu zitten ze op de smaak die ik altijd voor ogen heb gehad. De klant weet inmiddels niet beter.’ Van Veen vindt de verkoopprijs niet te laag. Het product kent €0,75 bruto rendement. De arbeidskosten om de frikandel te maken zijn nihil’, zegt hij. Volgens de ondernemer komen mensen van heinde en verre op zijn pittige gekruide snacks af. In zijn promotie prijst hij de producten aan met de kreet ‘Hot and Spicy’. ‘Zodoende weten de klanten ook met de Thaise Frikandel waar ze aan toe zijn.’